Bize habercilerden veya telefonla ulaşın.

whatsapp telegram viber phone email
+79214188555

aile kaçırma

НСК-СБ

Yönetici
Private access level
Full members of NP "MOD"
Aile kaçırma: Bir çocuk ebeveynlerden biri tarafından kaçırıldığında ne yapmalı?

Kamu aktivistleri yasayı değiştirmeyi teklif ediyor

“2011'den beri kızımdan ayrıyım… Kocası onu kaçırdığında kız sadece 11 aylıktı ve şimdi yedi yaşında. Büyüdü ve beni tanımıyor... alina bragina kızından altı yıldır ayrı, elinde kızının annesiyle yaşaması gerektiğine dair 12 mahkeme kararı var ama kocası icra memurlarından saklanıyor, mahkeme kararı infaz edilmedi.

“İcra memurları, çıkarlarımı korumak yerine babamın tarafındaydı. Mahkeme kararıyla çocuğu alıp götürmeye çalıştığımda, “Görmüyor musun, çocuk seninle konuşmak istemiyor” dediler. Çocuğa babasından nakil işlemi sırasında beni terk etmesi öğretildi” dedi. Julia Evsevich Çocuğu babasından alamadığını, çünkü onu annesine karşı çevirdiğini söylüyor.

“Aralık ayında kocam çocuğu benden gizlice Krasnoyarsk'a götürdü. Önce polisin bana yardım edeceğine inandım, sonra vesayete inandım, sonra mahkemeye gittim. Mahkeme kararına göre oğul yanımda olmalı ama buna rağmen önüme kapılar kapanıyor, beni tehdit ediyorlar, hatta beni ormana bile götürdüler, çocuğu unutmamı söylediler” dedi. mahkeme kararı, oğul Tatyana Koliberda onunla olmalı. Ancak yasal karara rağmen kadın oğlunu dört ay boyunca elinden alamaz.

Rusya'da herhangi bir annenin kanının soğuduğu bu hikayeler ne yazık ki nadir değildir. Aile Yasasına göre, boşanma durumunda, ebeveynler çocuğun kiminle kalacağı konusunda bağımsız olarak anlaşmalıdır. Eğer anlaşamazlarsa, dava mahkemeye gider. Bununla birlikte, ebeveynlerden birinin ortak bir çocuğu gizlediği ve diğer ebeveyni mahkeme kararına rağmen onunla iletişim kurma fırsatından mahrum bıraktığı görülür.

Rus mevzuatında “aile kaçırma” kavramı yoktur ve ebeveynlerden biri çocuğu uyarmadan alıp saklarsa, buna karşı koymanın neredeyse hiçbir yolu yoktur. Rusya Federasyonu Sivil Odası'ndaki yuvarlak masa toplantısında “aile kaçırma” gibi bir fenomenle nasıl başa çıkılacağı tartışıldı.

“Rus mevzuatında değişiklik yapmak için öneriler geliştirmeliyiz. Sorun şu ki, yaralı ebeveynin polise verdiği ifade kabul edilmiyor çünkü bu bir kaçırma değil. Rusya Federasyonu Aile, Annelik ve Çocukluğu Destekleme Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı, "Bu hem ebeveynler hem de çocuklar için psikolojik olarak çok zor" dedi. Julia Zimova .

O da sundu hafıza de kaçırma durumunda ebeveynler için.

“Geçen yıl Aralık ayında, bu sorunla ilk kez karşılaştım, belirli davaları duyduktan sonra, mevzuatın kusurluluğuna ve kurumlar arası işbirliğinin eksikliğine şaşırdım. Bugün bu sorunu çözmek için büyük bir adım atıyoruz” dedi. Artem Kiryanov .

Özel dedektif, STOP adam kaçırma projesinin kurucusu Ekaterina Shumyakina ebeveynlerden biri tarafından kaçırılan çocukları arama deneyiminden bahsetti.

shumyakina26042018.jpg
“Kamu kuruluşumuz 100'e yakın anneyi bir araya getirdi, bugüne kadar 12 çocuğumuzu iade ettik. Vakaların yüzde 50'sinde mahkeme kararı annenin lehinde ama aynı zamanda kadınlar yıllarca çocuklarını göremiyorlar. Çocuğun anneye nakledilmesine karar verildiğinde, baba mahkeme kararından kaçınır. Çocuğa genellikle baskı yapılır ve annesini gördüğünde çığlık atmaya ve “Seni görmek istemiyorum, beni dövüyorsun…” demeye başlar ”dedi Shumyakina.

Çevrimiçi yuvarlak masa toplantısına katıldı Svetlana Agapitova , St. Petersburg Çocuk Hakları Komiseri: “Artık bu tür birkaç dava kontrolümüz altında, hepsi babaların yasadışı faaliyetleriyle ilgili, ancak annelerin çocuklarını sakladığı durumlar da oldu. İcra memurlarının bir mahkeme kararını infaz etmesi çoğu zaman imkansızdır. Bugünün kanunu, ebeveynlerden birinin hakkı kötüye kullanması için bir sebep veriyor. Bugün, yasayı değiştirmek ve mevcut velayet hakkını ebeveynlerden yalnızca birine vermek mantıklıdır. Mahkeme kararına uymayan ebeveynin haklarının kötüye kullanılması için, haklarının sınırlandırılması veya mahrum bırakılması gerekir. Ebeveynlerden birinin hakları sınırlı olduğunda, icra memurlarının hareket etmesi daha kolaydır.

Tartışma sırasında, Federal İcra Dairesi'nin (FSSP) İcra İşlemlerini Düzenleme Dairesi Başkan Yardımcısı Dmitry Zheludkov icra memurlarının neden mahkeme kararlarını uygulayamadıklarını açıkladı: "Sorun, çocuğun kendisinin ikinci ebeveyne gitmeyi reddetmesidir." Örnek olarak, bir çocuğun kategorik olarak annesine gitmeyi reddettiği ve öfke nöbeti geçirdiği bir vakayı gösterdi: “Bu tür 800'den fazla vakamız var, yüzde 70'ten fazlası idam edildi, ancak efor sarf edemediğimiz son derece akut durumlar var. çocuk üzerinde fiziksel etki, mahkeme kararının uygulanması ".

Moskova Bölgesi için Rusya UFSSP Başkan Yardımcısı Igor Nikishin , Zheludkov'un sözlerini doğrulayarak şunları kaydetti: “Yürütme eylemleri gerçekleştirirken asıl şey çocuktur. Zor durumlarda, yürütme eylemlerinin yürütülmesine vesayet makamlarını ve psikologları dahil ederiz. Psikologların bir buçuk ay boyunca bir çocukla çalıştığı bir durum vardı, ancak bundan sonra onu annesine transfer edebildik. Geçen yıl bu prosedürle yedi mahkeme kararını uyguladık.”

RF OP'nin bir üyesi, mahkeme kararının uygulanmamasından icra memurlarının da sorumlu tutulması gerektiğine inanıyor Galina Osokina .

“Bunlar sadece ailenin güvenliğiyle ilgili değil, toplumun güvenliğiyle ilgili sorular. Güvenlik sistemimiz yok. Bir güvenlik yasası olmalı. Ve mahkeme kararını uygulama yükümlülüğüne dair bir yasa olmalı” dedi.

Osokina, ebeveynlerden birinin mahkeme kararından ilk kez kaçması durumunda idari para cezası verilmesini ve davalının mahkeme kararına ikinci kez uymaması durumunda ebeveyn haklarından mahrum bırakılmasını önerdi.

Tartışma sırasında, çocukların ebeveynlerden biri tarafından kaçırılmasına ilişkin emsaller analiz edildi, bu durumda ikinci ebeveynin eylemleri için olası bir algoritma ve bu alandaki çalışma sistemini değiştirme önerileri tartışıldı.

Etkilenen annelere, ilgili bölüm başkanları ile her vaka hakkında danışma alma fırsatı verildi.

“Bugün bir mahkeme kararına uyulmaması durumunda cezai sorumluluğun getirilmesiyle ilgili mevzuatta çeşitli değişiklikler önerdik. Ebeveynler, hem icra memurlarının çalışmalarında hem de mahkemelerin çalışmalarında psikologların her aşamada zorunlu katılımı uygulamasını getirmeyi önerdiler ”diye özetledi Yulia Zimova.

Sosyal aktivist, yuvarlak masa katılımcılarının tüm önerilerinin, değerlendirilmek üzere Rusya Federasyonu Devlet Dumasına gönderilecek bir önlem paketinde resmileştirileceğini kaydetti.

Rusya Federasyonu Sivil Odası Basın Servisi

malzemeler
  • Ebeveynler için hatırlatma “Eşiniz çocuğunuzu “kaçırırsa” ne yapmalısınız?” ( İndirmek - 324,84 kB)
Aile kaçırma: Bir çocuk ebeveynlerden biri tarafından kaçırıldığında ne yapmalı? - 2018 - Oda Haberleri - Basın Merkezi -

Original message
Семейный киднеппинг: что делать, когда ребенка похитил один из родителей?

Общественники предлагают менять законодательство

«Я с 2011 года в разлуке со своей дочкой… Когда муж похитил ее, девочке было всего 11 месяцев, а сейчас ей уже семь лет. Она выросла и не знает меня…» — Алина Брагина в разлуке с дочерью шесть лет, на руках у нее 12 решений суда о том, что дочь должна проживать с мамой, однако муж скрывается от судебных приставов, решение суда не исполнено.

«Приставы вместо того, чтобы защищать мои интересы, были на стороне отца. „Вы не видите, ребенок с вами не хочет разговаривать“, — говорили мне они, когда я пыталась забрать ребенка согласно решению суда. Ребенка научили так, чтобы он отказался от меня во время процедуры передачи от отца», — Юлия Евсевич говорит, что не смогла забрать ребенка у отца, потому что тот настроил его против матери.

«В декабре муж втайне от меня вывез ребенка в Красноярск. Сначала я верила в то, что мне поможет полиция, потом я верила в опеку, потом я пошла в суд. Согласно решению суда сын должен находиться со мной, но, несмотря на это все, передо мной закрываются двери, мне угрожают, меня даже вывозили в лес, сказали забыть ребенка», — согласно решению суда сын Татьяны Колиберды должен находиться с ней. Но, несмотря на правовое решение, женщина не может забрать сына в течение четырех месяцев.

Эти истории, от которых у любой мамы кровь стынет в жилах, в России, к сожалению, не редкость. Согласно Семейному кодексу в случае развода родители должны самостоятельно договариваться, с кем останется ребенок. Если они договориться не могут, дело передается в суд. Однако бывает так, что один из родителей скрывает общего ребенка, лишая другого родителя возможности общаться с ним, несмотря на решение суда.

В российском законодательстве отсутствует понятие «семейное похищение», и в случае, если один из родителей без предупреждения увозит и прячет ребенка, не существует практически никаких способов этому противостоять. О том, как бороться с таким явлением, как «семейный киднеппинг», обсудили на круглом столе в Общественной палате РФ.

«Мы должны разработать рекомендации, чтобы внести изменения в российское законодательство. Проблема в том, что заявление от пострадавшего родителя в полицию не принимается, потому что это не похищение. Это все очень тяжело психологически и для родителей, и для детей», — сказала первый заместитель председателя Комиссии Общественной палаты РФ по поддержке семьи, материнства и детства Юлия Зимова.

Она также презентовала памятку для родителей на случай похищения ребенка.

«В декабре прошлого года я впервые столкнулся с этой проблемой, услышав о конкретных случаях, был удивлен несовершенством законодательства и недостатком межведомственного взаимодействия. Мы сегодня делаем большой шаг для решения данной проблемы», — сказал первый заместитель председателя Комиссии по общественному контролю и взаимодействию с общественными советами Артем Кирьянов.

Частный детектив, основатель проекта «STOP киднеппинг» Екатерина Шумякина рассказала о своем опыте в поиске похищенных одним из родителей детей.

shumyakina26042018.jpg
«Наша общественная организация объединила около 100 мам, нами возвращено на сегодняшний день 12 детей. В 50 процентах случаях решение суда выносится в пользу мамы, но при этом женщины не видят своих детей годами. Когда выносится решение о передаче ребенка маме, то отец уклоняется от решения суда. Часто на ребенка оказывается давление, и, увидев маму, он начинает кричать и говорить: „Я к тебе не хочу, ты меня била…“» — сказала Шумякина.

В режиме онлайн в заседании круглого стола приняла участие Светлана Агапитова, уполномоченный по правам ребенка Санкт-Петербурга: «Сейчас у нас на контроле несколько таких случаев, все они связаны с неправомерной деятельностью отцов, хотя были и случаи, когда мамы скрывают детей. Судебным приставам исполнить решение суда зачастую невозможно. Сегодняшний закон дает повод злоупотребления права одним из родителей. Сегодня имеет смысл изменить законодательство и предоставить полное право текущей опеки только одному из родителей. За злоупотребление правами родителя, не исполняющего решения суда, необходимо ограничить его в правах или лишить их. Когда один из родителей ограничивается в правах, то судебным приставам легче действовать».

В ходе дискуссии заместитель начальника Управления организации исполнительного производства Федеральной службы судебных приставов (ФССП) Дмитрий Желудков рассказал, по каким причинам судебные приставы не могут исполнить решения суда: «Проблема в том, что сам ребенок отказывается идти ко второму родителю». Он привел в пример случай, когда ребенок отказался категорически иди к матери, устроив истерику: «У нас таких дел более 800, более 70 процентов исполнено, но есть такие крайне острые ситуации, когда мы не можем оказывать физическое воздействие на ребенка, исполняя решение суда».

Заместитель руководителя УФССП России по Московской области Игорь Никишин, подтверждая слова Желудкова, отметил: «При совершении исполнительных действий главное — это ребенок. В сложных случаях к совершению исполнительных действий мы привлекаем органы опеки и психологов. Был случай, когда психологи работали с ребенком на протяжении полутора месяцев, только после этого мы смогли передать его матери. В прошлом году посредством такой процедуры мы осуществили семь решений суда».

За неисполнение судебного решения судебные приставы также должны нести ответственность, считает член ОП РФ Галина Осокина.

«Это вопросы не просто безопасности семьи, а безопасности общества. У нас нет системы безопасности. Должен быть создан закон о безопасности. И должен быть закон об обязанности исполнения решения суда», — подчеркнула она.

Осокина предложила ввести административный штраф, если один из родителей уклоняется от решения суда в первый раз и лишать родительских прав, если ответчик не исполнил решение суда во второй раз.

В ходе дискуссии были разобраны прецеденты похищения детей одним из родителей, обсужден возможный алгоритм действий второго родителя в этом случае и предложения по изменению системы работы в этой сфере.

Пострадавшим мамам была предоставлена возможность получить консультации по каждому случаю с руководителями профильных ведомств.

«Мы сегодня предложили самые разные изменения в законодательство, связанные с введением уголовной ответственности за неисполнение решения суда. Родители предложили ввести практику обязательного участия психологов на всех этапах — и в работе приставов, и в работе судов», — подытожила Юлия Зимова.

Общественница отметила, что все предложения участников круглого стола будут оформлены в пакет мер, который будет отправлен на рассмотрение в Госдуму РФ.

Пресс-служба Общественной палаты РФ

Материалы
  • Памятка для родителей «Что делать, если ваш супруг или супруга «похитил/а» вашего ребенка?» (Скачать — 324.84 кБ)
Семейный киднеппинг: что делать, когда ребенка похитил один из родителей? - 2018 - Новости Палаты - Пресс-центр -
Moderatör tarafında düzenlendi:

Матушкин Андрей Николаевич

Президент IAPD
Yönetici
Private access level
Full members of NP "MOD"
Web sitesi
o-d-b.ru
украсть ребёнка 2.png

Original message
украсть ребёнка 2.png

НСК-СБ

Yönetici
Private access level
Full members of NP "MOD"
Zengin anneler kendi çocuklarının kaçırılmasını emrediyor
Rusya'da bebek hırsızlığını gündeme getiren bir örgüt var. Sanki alay ediyormuş gibi, "Kıstırmayı Durdur" olarak adlandırılıyor [video]
Alexander BOYKO

001.jpg

Golubkovs, oğulları Rodion'u paylaşamadı. Mahkeme onu babasıyla birlikte yaşamaya terk etti. Ve sonra annesi, sanki bir alay konusu gibi, Durdurma adlı bir organizasyonun yardımıyla onu çaldı. Fotoğraf: Golubkov aile arşivi

1 Haziran Uluslararası Çocuk Günü'nde, 4 yaşındaki Rodion Golubkov, Moskova yakınlarındaki Mytishchi'de kayboldu. Kaçırma olayı... "Kıstırmayı Durdurun" ("Kaçırmayı Durdur" olarak tercüme edilir) gönüllüleri tarafından organize edildi. Durumun sinizmi, bu kadar yüksek ahlaki bir işarete rağmen, bu "çocuk savunucularının" açıkça beyan etmeleridir: böyle bir iş var - çocuğu bir ebeveynden zorla alıp diğerine vermek. Yani onlara "Hellokidnapping" denilmesi doğru!

Ayrıca, bu gönüllüler bazı politikacılar ve kamuya mal olmuş kişiler tarafından korunmaktadır.

Ve geniş bir faaliyet alanına sahipler - talep arz yaratıyor: Rus mahkemelerinde her yıl çocuklarını bölemeyen ebeveynlerden 30 bine kadar başvuru değerlendiriliyor.

Moskova yakınlarındaki "Voenochnik" dacha köyünün her sakini, Golubkov ailesindeki sorunları biliyor. Çünkü kayıp çocuğun babası Robert Golubkov'un evini zorlanmadan buldum. 55 yaşında bir adam, yanında bir oyuncak araba filosunun park edildiği bir çocuk kum havuzunun yanında, üç katlı bir binanın gölgesinde oturuyordu.

002.jpg

Robert ve Natalya Golubkov bir varis hayal ettiler, ama şimdi paylaşamıyorlar ... Fotoğraf: Golubkov'un kişisel arşivi

- Oğullarının yerleştirdiği gibi duruyorlar. - Robert bir oyuncak vincin bomunu ayarlar.

- Komşular, bir mimar olarak bohem metropol ortamında tanındığınızı ve saygı duyulduğunuzu mu söylüyor?

- Rodion'un teyzesi Natalya Vorobyova ünlüydü. Kendi zevki için erkeklerin pahasına yaşadığı, 30 kelimelik bir sözlükle yetindiği "12 Sandalye"den Ellochka Schukina'yı hatırlıyor musunuz? Kız kardeş, filmde Yamyam Ellochka'nın ilk rolünü oynadı.

- Eski karınla nerede tanıştın?

- Natalia o zamana kadar tanınmış bir ilaç şirketinde çalıştı. İnternette anlaştık. O zamana kadar her birimizin aileleri, yetişkin çocukları, bir tür yaşam deneyimi vardı. 2010 yılında hala evliyiz. Ama bebek sahibi olmak uzun sürmedi. Katkı maddesi, maya ve GDO içermeyen sadece doğal çiftlik ürünlerini yemeye karar verdik. Ve bir mucize oldu: Natalia 44 yaşında hamile kaldı. Rodya 2014 yılında doğdu.

ANNE MİLYONER

Rodion'un duvarlar arasındaki odasında, büyük bir araba koleksiyonuna sahip raflar var. Yakınlarda - beden eğitimi için bir trambolin ve paspaslar ...

- Oğlunuzla ne kadar yaşadınız?

- 3 aya kadar Rody'nin karın ağrısı vardı. Daha az ağlamaya başlar başlamaz karısı toplandı ve gitti. Doğum sonrası sendromu olduğu söylendi. Bana her şeyin normale döneceğine dair güvence verdiler. Ancak arızalar daha sık hale geldi: Bir sandalyede saatlerce sallanabilir, sıfırdan çatışır. Sonuç olarak 2015 yılında kısa bir e-posta aldım: “Bizi aramayın. Avukatım sizinle iletişime geçecek." Mülkü ikiye bölmeyi teklif etti. Daha sonra 7 mülküm vardı. Kabul ettim, eski sevgilim yaklaşık 900.000 dolar değerinde üç katlı bir ev, iki araba, para, mücevher aldı. Evimizi sattım, böylece herhangi bir tartışma kanıtı olmayacaktı. Çocuğun bakımı için ayda 150 bin ruble verdi, dinlenme ve dersler için ödeme yaptı. Pazardan taze ürünler, oğlu için giysiler getirdi. Her gün onunla yürüdü.

003.jpg

Rodion'un babasının evinde dört yaşındaki bir çocuğun isteyebileceği oyuncaklar vardı. Fotoğraf: Golubkov'un kişisel arşivi

- Natalia bundan hoşlanmadı mı? Bu gibi durumlarda çalışamazsınız bile, sadece bir çocukla ilgilenebilirsiniz.

Evet, ona teklif ettim. Ama çalışmak istedi (200 binden fazla kazandı) ve bir dadı tuttu, alışverişi sevdi. Para hızla harcandı. Ve tekrar sordu. "Oğlunu seviyorsan, düzgün nafaka öde," diye şantaj yaptı. Ve var olmayan bir aileye ayda 150 bin harcadım ...

[video]https://forum.detective-agency.info/tr/images/img/kp1.mp4[/video]
Annemin Rodion'a hediyesi.

MİRİS İÇİN MÜCADELE

2015 yılında çocuğu annesine bırakan bir mahkeme vardı. Rodion sadece bir yaşında olduğu için Robert müdahale etmedi. Ancak 2017'de Natalya, oğlunu kız kardeşinin yaşadığı İsrail'e götürdü.

- Varışta benden önce 5 milyon, ardından oğlu için harcadığı iddia edilen 4 milyon istedi. Ona 3 milyon verdim ve oğlumla birlikte Gelendzhik'e gittim. Orada hayatımın en güzel günlerini geçirdik. Denizde yüzdük, seyahat ettik, - Robert hatırlıyor.

Bu sırada Natalya, Rodion'un babası tarafından kaçırıldığını duyurdu. Polis devreye girdi.

- Natalia ile Rodya ve benim tatile gideceğimize karar verdim. Bırakacağına söz verdi. Ancak bölge polisinin dediği gibi denize gitmeye değerdi. Rodion'u her gün telefonda vurmak ve polise her şeyin yolunda olduğunu kanıtlamak için görüntüleri göndermek zorunda kaldım.

Yolculuk sırasında, Rodion babasını şaşırttı: “Annem neden senin kötü olduğunu söylüyor ve oyun alanında araba çalıyor?” Çocuk babasını dinledikten sonra, "Anne kötü çünkü babamın kötü olduğunu söylüyor" diye ekledi.

- Dava evraklarını okudum. Eski eşin avukatları şöyle diyor: Rodion'un babası vejeteryan, oğluna ot yediriyor ve havuç kemiriyor.

- Mytishchi Şehir Mahkemesi, Nisan 2018'de oğlumu benimle bırakmaya karar verdikten sonra, Rodion'un annesi avukat değiştirdi. Temsilcileri Stopkidnepping'in üyeleriydi. Çocuğun kaçırılmasının ardından polise, Rodion'un kilo verdiğini ve bu nedenle hasta olduğunu söyleyen sahte sertifikalar getirdiler. “Babanın çiğ yemekçi olduğu ve çocuğu sadece otla beslediği” şeklindeki bu korku hikayesi Natalya Golubkova tarafından icat edildi. Olaylar öyle bir noktaya geldi ki, akşam geç saatlerde bir vesayet makamlarından oluşan bir komisyon uyarı yapmadan evime geldi ve pilav, pancar çorbası, karabuğday, jöle, komposto bulunan buzdolabını incelemeye başladı ... Rodion'un tıbbi kaydını fotoğrafladılar. Natalya'yı aradılar, çocuğun normal şekilde yemek yediğinden emin olmak için arabayı sürmesini teklif ettiler. Ama reddetti.

TEHDİTLERDEN EYLEME

- Mahkeme oğlumu bana bıraktığında, Natalya benim için adaleti bulacağına söz verdi. Aileme ve en büyük oğluma mülkü miras bırakmak zorunda kaldım. Güvenliği düşünün. Kaçırılmadan önce, Natalya yine de oğluyla buluşmaya geldi ve ona Lena adını verdi.

- Neden?

Dadılarından birinin adı buydu. Natalya neredeyse bir yıldır oğlunu ziyaret etmedi. Rodya annesinin adını unuttu. O gün, "Lena" herkesi şaşırttı: Roda'ya kauçuk bir oyuncak verdi - bir köpekbalığı. Bak, eğer basarsan, bir insan bacağı çeneden dışarı bakar. Bunu 4 yaşındaki bir çocuğa vermek normal mi?!

- Evet, garip bir hediye ...

- Sonra, komünist milletvekili Rashkin'in asistanı olan Natalia'nın temsilcisi olduğunu söyleyen belirli bir Ekaterina Shumyakina aramaya başladı, bağlantıları ima etti ... Özel güvenlik şirketi yaşıyor ve Stopkidnepping'in koordinatörlüğünü yapıyor.

- Komünist bir milletvekili ile Kaçırmayı Durdurma arasında nasıl bir bağlantı olabilir?

- Kaçırmayı Durdur web sitesinde, milletvekilleri Rashkin ve Voronina tarafından temsil edilen bir destek grubu var. Kaçırma Durdur'dan bu gönüllüleri kontrol etmesi için Zyuganov'a başvurdum, ancak bir yanıt alamadım.

[video]https://forum.detective-agency.info/tr/images/img/kp2.mp4[/video]
İsrail'de özel dedektifleri vuruyor. Rodion, annesi tarafından tekerlekli sandalyede taşınır. Solda Natalya'nın ilk evliliğinden olan oğlu. Fotoğraf: Golubkov'un kişisel arşivi

- Nasıl oldu?

- Oyun alanında yürüdüm. Kum havuzundan 20 metre uzaktaydım. Yanında renkli bir "dokuz" durdu. Bir adam arabadan atladı, Rodion'u yakaladı ve onunla birlikte arabada kayboldu. Benim için zaman durdu, ağır çekimde sanki bu arabaya uçtum ve birkaç metre uzaktayken tüm kapıları açıldı ve dört kişi çıktı, beşinci arkadan uçtu. Araba hareket etti ve tanımadığım insanlar ellerimi tutmaya başladı. Bir şekilde onları kırdım ama sırtımdan bir tekmeyle yere yığıldım.

- Bu insanlar kimdi?

- Polis kameralara baktığında, kaçıranlardan birinin, arabada ilmekle boğduğu bir kızı öldürmekten hüküm giyen Andrei Sidnev olduğunu gördü. Cinayet ve soygundan 16 yıl yattı. Bu gönüllüler arasında eski polis memurlarının da olduğunu söylüyorlar.

İSRAİL'E BİR PENCERE

Polis, adam kaçırma olayındaki tüm şüphelilerin kimliğini çoktan belirledi, ancak hala saklanıyorlar.

- Bu tür "operasyonları" ücretsiz olarak ayarladıklarını söyleseler de, onlara inanmak zor. Kaçırmayı Durdur web sitesinde yayınlanan hikayeler bunun tam tersini gösteriyor: Üst düzey yöneticilerin eşleri çocuk kaçıranların müşterisi oluyor. Bu tür maceralar için parası olanlar, - Robert Golubkov ağındaki "kaçırmayı bırak" sayfasını gösterir. - Bu tür "güç operasyonları" sırasında çocuğun ruhuna onarılamaz zarar verilmesi kimsenin umurunda değil.

- Kaçıranlar "iktidar operasyonu"ndan sonra ne yaptı?

- Bağlı avukatlar ve doktorlar. Oğluna bir şeyler yedirildi ve eski eşimin eczacı olarak çalıştığı kliniklere getirildi. Babanın çocuğu yanlış beslediği ve bu nedenle kilo verdiği sonucuna varmıştır. Doktorlarla görüşen müfettişler, 4 yaşındaki bir erkek çocuğunu bebek beziyle muayeneye getiren annenin sözlerine göre tüm sertifikaların doldurulduğunu öğrendi!

- Oğlunu nasıl aradın?

- Artık herkes çalışıyor: Interpol, İçişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık. Ne de olsa yasağıma rağmen (Rodion'un yurtdışına seyahati uzun bir süre kısıtlandı. - Yetki), kaçıranlar çocuğu Belarus üzerinden Rusya'dan aldı!

- Rodion şimdi nerede?

- Özel dedektifler, Rodion'u İsrail eyaletlerinden birinde hızla buldu. Oğul çok kilo vermiş, nedense annesi sigara içerken onu bebek arabasında taşıyor!

Dedektiflere göre Natalya, Rodion'un bu ülke dışındaki seyahatinin kapatılması talebiyle İsrail makamlarına başvurdu ve İsrail vatandaşlığı için başvurdu.

- Rodion'u Rusya'ya iade etmenin kolay olmayacağını anlıyorum. Ama en ufak bir şans olduğu sürece deneyeceğim, - Robert iç çekiyor.

KARŞI TARAFTAN SES

İsrail'deki Natalya Golubkova, Rus gazetecilerle iletişim kurmayı reddetti. Telefonunu kapattı ve bir hafta önce internette 4.000 kişi tarafından imzalanan bir dilekçe yayınladı. İçinde şöyle diyor: "Tüm normal insanlar için, olup bitenler saçma görünüyor - çocuğunu koruyan bir anneye zulmetmek."

005.jpg
Adam kaçırmayı durduran ve daha önce cinayetten hüküm giymiş bir gönüllü olan Andrey Sidnev, Rodion'un kaçırılmasını koordine etti. Fotoğraf: Golubkov'un kişisel arşivi

YETKİLİ

Mytishchi Bölgesi Çocuk İşleri Dairesi Baş Uzmanı Svetlana FILCHENKOVA:

- Eylül 2017'de bu çocuğu ilk defa gördük. Ardından, karısının şikayetlerine göre, çocuğu keyfi olarak denize götürdüğü için baba sorumlu tutuldu. Oğlan bir emzikle birlikteydi, çok topaklı bir çocuk: sessizdi, parmağına bir bandaj büktü, vermedi. Babaya tavsiyelerde bulunduk. Ve havuzdaki sınıflar, bir defektolog, anaokulu ve baba sevgisi ile bir mucize yarattı: Aralık 2017'deki muayenede bebek zaten bizimle konuşuyor, oynuyordu.

FİKİR SAHİBİ OLMAK

Ortodoks İnsan Hakları Analitik Merkezi koordinatörü Oleg VLADIMIRTSEV:

- Mahkeme çoğu durumda antisosyal bir yaşam tarzı sürseler bile annelerin tarafını tutar. Kaçırmayı Durdur'un ana izleyicisi feministlerdir, çocuğu annenin vücudunun bir parçası olarak görürler. Bu kuruluş, bir genç lobicinin - Sosyal Yetimliği Önleme Vakfı'nın desteğiyle çalışıyor ve projelerinden biri olması muhtemel.

Bu tür fonları incelerken, kurucu belgelerine dikkat ettik. Ve on milyonlar için bütçeler var! Nereden para kazanıyorlar? Hibe şeklinde bütçeden dahil. Batılı sosyal teknoloji uzmanlarının bu fonlarla Rusların aile işlerine girmesi bir paradokstur. Onlar için, bir ebeveynin kaçıranlara direndiği için hapse girmesi, diğerinin kaçırma nedeniyle ebeveyn haklarını kaybetmesi ve çocuğun yetimhaneye gitmesi en uygunudur. Yani aileyi yok etmek istiyorlar.

AVUKATIN YORUMU

Robert Golubkov Natalya Kuvshinnikova'nın temsilcisi:

- İsrail'den, Interpol aracılığıyla, Robert Yuryevich Golubkov'un Rusya'da 25 Ekim 1980 tarihli Uluslararası Çocuk Kaçırmanın Medeni Hukuk Yönlerine İlişkin Lahey Sözleşmesinin Uygulanması için Merkezi Makam'a başvurup başvurmadığı hakkında bir soruşturma geldi. Sözleşme çerçevesinde, yalnızca bir sorun çözülmüştür: Akit devletlerden herhangi birinde tutulan yasadışı olarak yerinden edilmiş çocukların daimi ikamet ülkesinin topraklarına derhal geri gönderilmesinin sağlanması.

- Ya müşterin?

- Bizim durumumuzda, reşit olmayan bir çocuğun iadesi için bir İsrail mahkemesine dava açmak gerekiyor. Mahkeme kararı alın.

- Teknik olarak nasıl görünürdü?

- Rusya ve İsrail, reşit olmayan çocukların transferi konusunda bir anlaşma yapmadı. İsrail'de sosyal güvenlik yetkilileri bunu yapıyor. Ve Rusya'da çocukların İsrail topraklarından ebeveynlere aktarılmasıyla ilgilenen yetkili bir organ yok. Natalya Golubkova'nın Lahey Sözleşmesini tamamen ihlal ettiği ortaya çıktı, ancak çocuğu Rusya'ya iade etmek kolay olmayacak.

YARDIMCISI ARAYIN

Bükülmeler var, ama fikir fena değil

- Ekaterina Shumyakina, gönüllü olarak gerçekten benim asistanım, - Rusya Federasyonu Komünist Partisi Moskova Şehir Komitesi'nin ilk sekreteri Valery Rashkin KP'ye söyledi. - Ama onunla bir iş sözleşmesi yok.

- Kaçırmayı Durdur'u yönetmesi partideki işiyle bir şekilde bağlantılı mı?

- Hayır, alakası yok. Bu onun kendi işi.

- Ama senin fotoğrafın Kaçırmayı Durdur web sitesinde. Bu derneği desteklediğiniz yazılı.

- Evet, Shumyakina ile bu hareket hakkında konuştuk. Ben de onlara yardım edeceğimi söyledim.

- Bu örgütün üyelerine karşı halihazırda çocuk kaçırmayla ilgili iki ceza davası olduğunu biliyor muydunuz?

- Nu her şey herhangi bir harekette olabilir. Bu, fikrin kendisinin kötü olduğu anlamına gelmez. Burada Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın kahramanlarını korumak için vatansever bir hareketimiz var. Ve aşırılıklar var ve birçok katılımcı hakkında ceza davaları açıldı. Ancak bu, hareketin kendisinin kötü olduğu anlamına gelmez.

- Ama "kaçırmayı durdur" da cinayet, soygundan hüküm giymiş mükerrerler var.

Bu herkesin kötü olduğu anlamına gelmez. Bu örgütü kontrol etmiyorum ve orada yasa dışı hareketler bulursam bizzat hukuk çerçevesinde işlem başlatırım.

VE BU ZAMAN

Moskova bölgesinde "Stopkidnepping" gönüllüleri gözaltına alındı

Büyükannelerinin evinden reşit olmayan kızları sis bombalarıyla tüttürdüler ve götürdüler.

Kaçırmayı Durduran avukat Maximilian Burov'un kardeşi, şimdi Rodion'un annesi Natalya Golubkova'nın çıkarlarını Moskova Bölge Mahkemesi'nde temsil eden gönüllü Ilya Burov, "iki reşit olmayanın kaçırılması" maddesi uyarınca yargılandı. Soruşturma, 28 Ağustos 2018'de, 9 ve 7 yaşlarında iki kız çocuğu olan 43 yaşındaki Natalia Razumovskaya'nın, çocuklarının kaçırılması emrini verdiğini ortaya koydu.

“Istra Bölgesi, Lamishino köyünde, kaçıranlar eve bir sis bombası attılar, böylece komşular ve çocukların büyükannesi yangın çıktığını düşündüler. Dikkatlerini dağıtmak

RF Soruşturma Komitesi KP'ye verdiği demeçte, erkekler iki reşit olmayan kızı yazlık evlerinden kaçırdılar, zorla bir arabaya bindirdiler ve ortadan kayboldular."

Müfettişler kaçıranları tutukladı. Sürücü, adam kaçırma olayına katıldığı için kendisine 67.000 ruble ödendiğini itiraf etti.

Kaçırılma emrini veren kadın, ebeveyn haklarından yoksun bırakıldı ve nafaka ödemekten sorumlu tutuldu. Çocuklar babalarına teslim edildi. Kaçıranlar 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Bu materyali Rusya Soruşturma Komitesine resmi bir itiraz olarak değerlendirmenizi istiyoruz ve bölüm başkanı Alexander Bastrykin'in Rodion Golubkov'un kaderini kişisel kontrolü altına alacağını umuyoruz.
Zengin anneler kendi çocuklarının kaçırılmasını emrediyor

Ekli dosyalar

• 002.jpg
    002.jpg
    28.3 KB · Görüntüleme: 502
  • 003.jpg
    003.jpg
    88.7 KB · Görüntüleme: 551
  • 005.jpg
    005.jpg
    55.9 KB · Görüntüleme: 488
Original message
Богатые мамы заказывают похищение своих же детей
В России действует организация, поставившая на поток кражи малышей. Она, словно в издевку, называется «Стопкиднеппинг» [видео]
Александр БОЙКО

001.jpg

Супруги Голубковы не смогли поделить сына Родиона. Суд оставил его жить с отцом. И тогда мать просто выкрала его с помощью организации, которая, словно в издевку, называется «Стопкиднеппинг». Фото: Семейный архив Голубковых

В Международный день защиты детей, 1 июня, в подмосковных Мытищах пропал 4-летний Родион Голубков. Похищение организовали... волонтеры «Стопкиднеппинга» (что переводится как «Стоп похищению детей»). Цинизм ситуации в том, что, несмотря на столь высокоморальную вывеску, эти «детские защитники» открыто заявляют: есть такая работа - отнимать силой ребенка у одного родителя и отдавать другому. То есть им впору называться «Приветкиднеппинг»!

Причем этих волонтеров защищают некоторые политики и общественники.

А поле деятельности у них большое - спрос рождает предложение: ежегодно в российских судах рассматривается до 30 тысяч заявлений от родителей, которые не могут поделить своих детей.

О беде в семье Голубковых знает каждый житель подмосковного дачного поселка «Военнослужащий». Потому дом Роберта Голубкова - отца пропавшего мальчика - я нашел без труда. 55-летний мужчина сидел в тени трехэтажного дома, у детской песочницы, рядом с которой припаркован целый автопарк игрушечных машинок.

002.jpg

Роберт и Наталья Голубковы мечтали о наследнике, а теперь не могут его поделить... Фото: Личный архив Голубковых

- Стоят так, как их расставил сын. - Роберт поправляет стрелу игрушечного крана.

- Соседи говорят, что вас, как архитектора знают, и уважают в богемной столичной среде?

- Известной была тетя Родиона - Наталья Воробьева. Вы то уже точно помните Эллочку Щукину из "12 стульев", что жила за счет мужчин в свое удовольствие, обходясь лексиконом из 30 слов? Сестра сыграла первой роль Эллочки-Людоедки в кино.

- Где познакомились с бывшей супругой?

- Наталья к тому времени работала в известной фармацевтической компании. Сошлись в Интернете. У каждого из нас к тому времени за плечами были семьи, взрослые дети, какой-то жизненный опыт. В 2010 году мы все-таки сыграли свадьбу. А вот завести ребенка долго не получалось. Решили питаться только натуральными фермерскими продуктами без добавок, дрожжей и ГМО. И случилось чудо: Наталья забеременела в 44 года. В 2014-м у нас родился Родя.

МАТЬ-МИЛЛИОНЕРША

В комнате Родиона вдоль стен стеллажи с огромной коллекцией машинок. Рядом - батут и маты для физкультуры...

- Сколько вы прожили с сыном?

- До 3 месяцев у Роди болел животик. Как только он стал меньше плакать, супруга собрала вещи и ушла. Мне говорили, что у нее послеродовой синдром. Уверяли, что все нормализуется. Но срывы учащались: могла часами на стуле раскачиваться, конфликтовать на пустом месте. В итоге в 2015-м я получил по электронной почте короткое письмо: «Не ищи нас. С тобой свяжется мой адвокат». Тот предложил разделить имущество пополам. У меня тогда было 7 объектов недвижимости. Я согласился, моя бывшая получила трехэтажный дом стоимостью около $900 тысяч, два автомобиля, деньги, ювелирные украшения. Я продал наш дом, чтобы ничего не напоминало о ссорах. Давал ей ежемесячно 150 тысяч рублей на содержание ребенка, оплачивал отдых, занятия. Свежие продукты с рынка привозил, одежду для сына. Каждый день с ним гуляли.

003.jpg

В доме отца у Родиона были любые игрушки, которые только может пожелать четырехлетний мальчик. Фото: Личный архив Голубковых

- Наталью это не устроило? В таких условиях можно даже не работать, а заниматься только ребенком.

- Да, я ей предлагал это. Но она хотела работать (зарабатывала больше 200 тысяч) и нанимала няню, любила шопинг. Деньги тратила быстро. А потому опять просила. «Любишь сына - плати достойные алименты», - шантажировала она. И я тратил на несуществующую семью тысяч по 150 в месяц...

[video]https://forum.detective-agency.info/images/img/kp1.mp4[/video]
Подарок мамы Родиону.

БОРОЛИСЬ ЗА НАСЛЕДНИКА

В 2015 году был суд, который оставил ребенка с матерью. Роберт не препятствовал, так как Родиону был всего годик. Но в 2017-м Наталья увезла сына в Израиль, где живет ее сестра.

- По приезде она потребовала у меня сначала 5, потом 4 миллиона, которые она якобы потратила на сына. Я дал ей 3 миллиона и уехал с сыном в Геленджик. Там мы провели лучшие дни в моей жизни. Купались в море, путешествовали, - вспоминает Роберт.

В это время Наталья заявила о похищении Родиона отцом. В дело вступила полиция.

- Я договаривался с Натальей, что мы с Родей поедем отдыхать. Она пообещала, что отпустит. Но стоило добраться до моря, как позвонил участковый. Пришлось ежедневно снимать Родиона на телефон и отсылать кадры полиции, доказывая, что с ним все в порядке.

Во время вояжа Родион поставил отца в тупик: «А почему мама говорит, что ты плохой и на детской площадке воруешь машинки?» Выслушав папу, мальчик добавил: «Мама плохая, потому что говорит, что папа плохой».

- Читал материалы вашего дела. Адвокаты бывшей супруги говорят: папа Родиона - вегетарианец, заставляет есть сына траву и грызть морковку.

- После того как Мытищинский горсуд в апреле 2018-го решил оставить сына со мной, у мамы Родиона сменялись адвокаты. Ее представителями стали члены «Стопкиднеппинга». После похищения ребенка они принесли в полицию липовые справки, где говорилось, что Родион у меня похудел и из-за этого болеет. Эту страшилку, что «папа сыроед и кормит ребенка одной травой», придумала Наталья Голубкова. Дело дошло до того, что поздно вечером ко мне домой без предупреждения приехала комиссия органов опеки и стала осматривать холодильник, где были плов, борщ, гречка, кисель, компот... Сфотографировали медкарту Родиона. Позвонили Наталье, предложили ей подъехать, чтобы она убедилась, что ребенок питается нормально. Но она отказалась.

ОТ УГРОЗ К ДЕЛУ

- Когда суд оставил сына со мной, Наталья пообещала, что найдет на меня управу. Пришлось завещать имущество родителям и старшему сыну. Задуматься о безопасности. Перед похищением Наталья все же приехала на встречу к сыну, и он назвал ее Леной.

- Почему?

- Так звали одну из его нянь. Наталья сына почти год не навещала. Забыл Родя, как маму зовут. В тот день «Лена» удивила всех: подарила Роде резиновую игрушку - акулу. Смотрите, если нажать на нее, из челюстей выглядывает человеческая нога. Нормально дарить такое 4-летнему ребенку?!

- Да, странный подарок...

- Следом стала звонить некая Екатерина Шумякина, которая говорила, что она представитель Натальи, помощник депутата-коммуниста Рашкина, намекала на связи... Но выяснилось, что гражданка - бывший сотрудник милиции, возглавляет ЧОП «Две жизни» и является координатором «Стопкиднеппинга».

- Какая может быть связь между депутатом-коммунистом и «Стопкиднеппингом»?

- На сайте «Стопкиднеппинга» есть группа поддержки в лице депутатов Рашкина и Ворониной. Я обращался с заявлением к Зюганову, чтобы он проверил этих волонтеров из «Стопкиднеппинга», но ответа не получил.

[video]https://forum.detective-agency.info/images/img/kp2.mp4[/video]
Съемка частных детективов в Израиле. Родиона везет в коляске его мама. Слева - сын Натальи от первого брака. Фото: Личный архив Голубковых

- Как все случилось?

- Гуляли на детской площадке. Я был в 20 метрах от песочницы. Рядом с ней остановилась тонированная «девятка». Из нее выскочил мужчина, схватил Родиона и исчез с ним в машине. Для меня время остановилось, я, как в замедленной съемке, летел к этой машине, и когда до нее осталось несколько метров, все ее двери распахнулись и из нее вышли четверо, пятый подлетел сзади. Машина рванула с места, а неизвестные стали хватать меня за руки. Я как-то прорвался через них, но ударом ноги в спину меня сбили с ног.

- Кто же были эти люди?

- Когда сотрудники полиции просмотрели камеры, они узнали в одном из похитителей Андрея Сиднева - судимого за убийство девушки, которую он задушил в машине удавкой. Отсидел за убийство и грабеж 16 лет. Говорят, среди этих волонтеров есть и бывшие полицейские.

ОКНО В ИЗРАИЛЬ

Сотрудники полиции уже установили всех подозреваемых в похищении, но они пока скрываются.

- Хоть они и заявляют, что устраивают такие «операции» безвозмездно, верить им сложно. Истории, что размещены на сайте «Стопкиднеппинга», говорят об обратном: клиентками похитителей детей становятся в основном жены топ-менеджеров. Те, у которых могут быть деньги на подобные авантюры, - показывает страницу «Стопкиднеппинга» в сети Роберт Голубков. - Никого не волнует, что в ходе таких «силовых операций» наносится непоправимый вред психике ребенка.

- Что делали похитители после «силовой операции»?

- Подключили адвокатов и медиков. Сына чем-то накормили и привели в клиники, с которыми моя бывшая сотрудничала как фармацевт. Ею были получены заключения, что отец кормил ребенка неправильно, из-за чего тот похудел. Следователи, опрашивавшие медиков, узнали, что все справки были заполнены со слов матери, которая привела 4-летнего мальчика на осмотр в... памперсе!

- Как вы искали сына?

- Теперь работают все: Интерпол, МВД, СК. Ведь ребенка, несмотря на мой запрет (выезд Родиону за границу был давно ограничен. - Авт.), похитители вывезли за пределы России через Беларусь!

- Где сейчас Родион?

- Частные детективы быстро нашли Родиона в одной из провинций Израиля. Сын сильно похудел, мать почему-то возит его в коляске, при этом курит!

По словам детективов, Наталья обратилась к властям Израиля с просьбой закрыть выезд Родиону за пределы этой страны и подала документы на гражданство Израиля.

- Я понимаю, что вернуть Родиона в Россию будет непросто. Но я буду стараться, пока есть хоть малейший шанс, - вздыхает Роберт.

ГОЛОС С ДРУГОЙ СТОРОНЫ

Наталья Голубкова в Израиле отказалась от общения с российскими журналистами. Отключила телефон, а неделю назад она разместила в интернете петицию, которую подписали 4000 человек. В ней она говорит: «Для всех нормальных людей кажется абсурдным происходящее - преследовать маму, которая защищает своего ребенка».

005.jpg
Ранее судимый за убийство волонтер «Стопкиднеппинга» Андрей Сиднев, координировавший похищение Родиона. Фото: Личный архив Голубковых

КОМПЕТЕНТНО

Главный эксперт Управления по делам несовершеннолетних Мытищинского района Светлана ФИЛЬЧЕНКОВА:

- В сентябре 2017-го мы увидели этого мальчика впервые. Тогда по жалобам супруги папу привлекли к ответственности за то, что он самовольно вывез ребенка на море. Мальчишка был с соской, такой ребенок-комок: молчал, крутил на пальчике бинтик, не отдавал его. Мы дали отцу рекомендации. И занятия в бассейне, с дефектологом, детсад, да и любовь отца сделали чудо: на осмотре в декабре 2017-го малыш уже с нами разговаривал, играл.

ЕСТЬ МНЕНИЕ

Координатор Православного правозащитного аналитического центра Олег ВЛАДИМИРЦЕВ:

- Суд в большинстве случаев становится на сторону матерей, даже если они ведут асоциальный образ жизни. Основная аудитория «Стопкиднеппинга» - феминистки, они расценивают ребенка как часть материнского организма. Эта организация работает при поддержке ювенального лоббиста - «Фонда профилактики социального сиротства», и не исключено, что является одним из его проектов.

Изучая такие фонды, мы обратили внимание на их учредительные документы. А там бюджеты на десятки миллионов! Откуда берут деньги? В том числе и из бюджета, в виде грантов. Парадокс, что на эти средства западные социальные технологи проникают в семейные дела россиян. Для них оптимально, чтобы один родитель попал за сопротивление похитителям в тюрьму, другой за похищение лишился родительских прав, а ребенок угодил в приют. То есть стремятся развалить семью.

КОММЕНТАРИЙ ЮРИСТА

Представитель Роберта Голубкова Наталья Кувшинникова:

- Из Израиля через Интерпол пришел запрос о том, обращался ли Роберт Юрьевич Голубков в Центральный орган по исполнению Гаагской Конвенции о гражданско-правовых аспектах международного похищения детей от 25 октября 1980 года в России. В рамках Конвенции решается только один вопрос - обеспечение незамедлительного возвращения незаконно перемещенных детей, удерживаемых в любом из договаривающихся государств, на территорию государства постоянного проживания.

- Как быть в случае с вашим подзащитным?

- В нашей ситуации необходимо подавать исковое заявление в суд Израиля о возвращении несовершеннолетнего ребенка. Получать решение суда.

- Технически, как это будет выглядеть?

- Между Россией и Израилем не заключено соглашение о передаче несовершеннолетних детей. В Израиле органы социальной защиты этим занимаются. А в России нет уполномоченного органа, который занимается передачей детей родителям с территории Израиля. Получается, что Наталья Голубкова полностью нарушила Гаагскую конвенцию, но вернуть ребенка в Россию будет очень не просто.

ЗВОНОК ДЕПУТАТУ

Бывают перегибы, но идея неплохая

- Шумякина Екатерина действительно моя помощница на общественных началах, - сказал «КП» первый секретарь Московского горкома КПРФ Валерий Рашкин. - Но с ней нет трудового договора.

- А то, что она руководит «Стопкиднеппингом», как-то связано с ее работой в партии?

- Нет, никак не связано. Это ее личное дело.

- Но ваше фото - на сайте «Стопкиднеппинга». Написано, что вы поддерживаете это объединение.

- Да, мы говорили с Шумякиной об этом движении. И я сказал, что буду им помогать.

- Вы в курсе, что в отношении членов этой организации уже два уголовных дела по похищению детей?

- Ну всякое может быть в любом движении. Это не значит, что сама идея плохая. Вот у нас есть патриотическое движение по защите героев Великой Отечественной. И там есть перегибы, и на многих участников завели уголовные дела. Но это не значит, что само движение плохое.

- Но в «Стопкиднеппинге» фигурируют рецидивисты, судимые за убийство, грабеж.

- Это не значит, что там все плохие. Я не контролирую эту организацию, и если выявлю там противоправные действия, лично инициирую разбирательства в рамках закона.

А В ЭТО ВРЕМЯ

В Подмосковье задержали волонтеров «Стопкиднеппинга»

Они выкурили малолетних девочек из дома бабушки дымовыми шашками и увезли.

В отношении волонтера Ильи Бурова - родного брата адвоката «Стопкиднеппинга» Максимилиана Бурова, который сейчас представляет в Мособлсуде интересы матери Родиона Натальи Голубковой, - возбуждено уголовное дело по статье «похищение двух несовершеннолетних». Следствие установило, что 28 августа 2018 года 43-летняя мать двух девочек 9 и 7 лет Наталья Разумовская заказала похищение своих детей.

«В деревне Ламишино Истринского района похитители бросили в дом дымовую шашку, чтобы соседи и бабушка детей решили, что начался пожар. Отвлекая их

дымом, мужчины похитили двух малолетних девочек с дачного участка, насильно посадили их в автомобиль и скрылись», - сообщили «КП» в СК РФ.

Следователи задержали похитителей. Водитель дал признательные показания, что за участие в похищении ему заплатили 67 тысяч рублей.

Женщина, заказавшая похищение, была лишена родительских прав и привлекалась к ответственности за уклонение от уплаты алиментов. Дети возвращены отцу. Похитителям грозит от 5 до 12 лет лишения свободы.

Этот материал просим считать официальным обращением в Следственный комитет России и надеемся, что глава ведомства Александр Бастрыкин возьмет судьбу Родиона Голубкова под личный контроль.
Богатые мамы заказывают похищение своих же детей
Moderatör tarafında düzenlendi:

Президент IAPD
Yönetici
Private access level
Full members of NP "MOD"
Web sitesi
o-d-b.ru

KARŞI TARAFTAN SES​

İsrail'deki Natalia golubkova, Rus gazetecilerle iletişim kurmayı reddetti. Telefonu kapattı ve bir hafta önce internette 4.000 kişinin imzaladığı bir dilekçe yayınladı. İçinde şöyle diyor: "Tüm normal insanlar için, olanlar saçma görünüyor: oğlunu koruyan bir anneye zulmetmek."

Daha önce, Rodion'un kaçırılmasını koordine eden Stopkidnepping gönüllüsü Andrei Sidnev cinayetten yargılanıyordu. Fotoğraf: Golubkov'un Kişisel Arşivi

YETKİNLİKLE

Mytishchinsky Bölgesi Gençlik İşleri Ofisi Kıdemli Uzmanı Svetlana FILCHENKOVA:

- Eylül 2017'de bu çocuğu ilk defa gördük. Daha sonra, eşinin şikayeti üzerine baba, çocuğu izinsiz denize götürdüğü için yargılandı. Çocuğun elinde emzik vardı, o çocuk bir yumru - sessizdi, parmağına bandaj çevirdi, vermedi. Babama tavsiyelerde bulunduk. Ve havuzdaki sınıflar, bir defektolog, bir Anaokulu ve babasının sevgisi bir mucize yarattı: Aralık 2017'deki sınavda bebek zaten bizimle konuştu, oynadı.

BİR GÖRÜŞ VAR

Ortodoks İnsan Hakları Analitik Merkezi koordinatörü Oleg VLADIMIRTSEV:

- Mahkeme çoğu durumda, anneler asosyal bir yaşam tarzı sürseler bile annelerin yanında yer almaktadır. "Stopkidnepping" in ana izleyicisi feministlerdir, çocuğu annenin vücudunun bir parçası olarak görürler. Bu kuruluş, "Sosyal Yetimhaneleri Önleme Vakfı" olan Gençlik Meclisi'nin desteğiyle çalışıyor ve muhtemelen onların projelerinden biri.

Bu tür fonları incelerken, kurucu belgelerine dikkat ediyoruz. Ve on milyonlarca bütçe var! Parayı nereden buluyor? Hatta bütçeden, hibe şeklinde. Batılı sosyal teknoloji uzmanlarının bu fonlarla Rusların aile meselelerine nüfuz etmesi bir paradokstur. Onlar için en uygun şey, bir ebeveynin kaçıranlara direndiği için hapse girmesi, diğerinin kaçırma nedeniyle ebeveyn haklarını kaybetmesi ve çocuğun sığınma evine gitmesidir. Yani aileyi mahvetmeye çalışırlar.

AVUKATIN YORUMU

Robert Golubkov'un Temsilcisi Natalia Kuvshinnikova:

- İsrail'den Interpol aracılığıyla, Robert Yuryevich Golubkov'un Rusya'da 25 Ekim 1980 tarihli uluslararası çocuk kaçırma olaylarının medeni yönlerine ilişkin Lahey Sözleşmesi'nin uygulanması için Merkez organa hitap etmesi istendi. Sözleşme kapsamında yalnızca bir konu ele alınmaktadır: Akit Devletlerin herhangi birinde tutulan yasa dışı olarak yerinden edilmiş çocukların daimi ikamet ülkesinin topraklarına derhal geri gönderilmesinin sağlanması.

- Davalınızın durumu nasıl?

- Bizim durumumuzda, reşit olmayan bir çocuğun iadesi hakkında İsrail Mahkemesi'nde dava açılması gerekiyor. Mahkeme kararı alın.

- Teknik olarak nasıl görünecek?

- Rusya ile İsrail arasında reşit olmayan çocukların nakli konusunda anlaşma sağlanamadı. İsrail'de sosyal koruma yetkilileri bunu yapıyor. Ve Rusya'da çocukların İsrail'den ebeveynlere aktarılmasıyla ilgilenen yetkili bir makam yok. Natalia Golubkova'nın Lahey sözleşmesini tamamen ihlal ettiği ortaya çıktı, ancak çocuğu Rusya'ya iade etmek çok kolay olmayacak.

MP İÇİN ARAYIN

Bükülmeler var ama fikir fena değil

Moskova Komünist Partisi Belediye Komitesinin ilk sekreteri Valery Rashkin, "Shumyakina Ekaterina gerçekten benim sosyal hizmet uzmanım" dedi. - Ama onunla bir iş sözleşmesi yok.

Ve Çocuk Kaçırmayı Durdur'u yönetmesinin partideki işiyle bir ilgisi var mı?

- Hayır, bununla bir ilgisi yok. Bu senin işin.

- Ama fotoğrafı Stopkidnepping web sitesinde. Bu Birliği desteklediğiniz yazılı.

- Evet, Shumyakina ile bu hareket hakkında konuştuk. Ben de onlara yardım edeceğimi söyledim.

Bu örgütün üyelerine karşı halihazırda çocuk kaçırmaya yönelik iki ceza davası olduğunu biliyor musunuz?

- Her harekette her şey olabilir. Bu, fikrin kendisinin kötü olduğu anlamına gelmez. Burada, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nın kahramanlarını korumak için bir vatansever hareketimiz var. Ve bükülmeler var ve katılımcıların çoğu ceza davaları getirdi. Ancak bu, hareketin kendisinin kötü olduğu anlamına gelmez.

- Ama Kaçırmayı Durdurma'da, cinayetten, soygundan yargılanan mükerrer suçlular var.

- Bu her şeyin kötü olduğu anlamına gelmez. Bu örgütü kontrol etmiyorum ve orada yasa dışı hareketler tespit edersem bizzat hukuk çerçevesinde işlem başlatacağım.

VE BU ANDA

Kaçakçılığı durduran gönüllüler tutuklandı

Anneannelerinin evindeki kızları sis bombalarıyla tüttürüp alıp götürdüler.

Şimdi Rodion'un annesi Natalia Golubkova'nın Moskova Mahkemesi'ndeki çıkarlarını temsil eden adam kaçırma avukatı Maximilian burov'un kardeşi gönüllü Ilya burov ile ilgili olarak, "iki küçük çocuğun kaçırılması" makalesi altında bir ceza davası açıldı. Soruşturma, 28 Ağustos 2018'de, 9 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğu annesi Natalia Razumovskaya'nın, çocuklarının kaçırılması emrini verdiğini belirledi.

"İstrin ilçesine bağlı Lamişino köyünde, kaçıranlar eve sis bombası attılar, böylece komşular ve çocukların büyükannesi yangının başladığına karar verdi. Dikkatleri dağıldı.

Duman, erkekler kırsal alandan iki kızı kaçırdı, zorla bir araca bindirdi ve kaçtı” dedi.

Müfettişler kaçıranları tutukladı. Sürücü, adam kaçırma olayına katıldığı için kendisine 67 bin peso ödendiğini itiraf etti.

Kaçırılma emrini veren kadının ebeveynlik hakları elinden alındı ve yemek kaçırmaktan yargılandı. Çocuklar babalarına iade edilir. Kaçıranlar 5 ila 12 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Bu materyali Rus Soruşturma Komitesine resmi bir başvuru olarak değerlendirmenizi rica ediyor ve Bölüm başkanı Alexander Bastrykin'in Rodion Golubkov'un kaderini kişisel kontrol altına alacağını umuyoruz.
Zengin anneler kendi çocuklarının kaçırılmasını emreder.

похищение ребёнка 2.jpg

Original message

VOZ DEL OTRO LADO​

Natalia golubkova en Israel se negó a comunicarse con periodistas rusos. Apagó el Teléfono y hace una semana publicó una petición en Internet que fue firmada por 4.000 personas. En ella, ella dice:"para todas las personas normales, parece absurdo lo que está sucediendo: perseguir a una madre que protege a su hijo".

Anteriormente, el voluntario de Stopkidnepping, Andrei sidnev, quien coordinó el secuestro de Rodion, fue juzgado por asesinato. Foto: archivo Personal de Golubkov

COMPETENTEMENTE

Svetlana FILCHENKOVA, experta principal de la Oficina de asuntos juveniles del distrito de mytishchinsky:

- En septiembre de 2017, vimos a este niño por primera vez. Luego, a raíz de las quejas de la esposa, el padre fue procesado por llevar al niño al mar sin permiso. El niño estaba con un chupete, ese niño es un bulto: se quedó en silencio, giró un vendaje en su dedo, no lo dio. Le dimos recomendaciones a mi padre. Y las clases en la piscina, con un defectólogo, un Jardín de infantes y el amor de su padre hicieron un milagro: en el examen en diciembre 2017, el bebé ya nos habló, jugó.

HAY UNA OPINIÓN

El coordinador del centro analítico ortodoxo De derechos humanos Oleg VLADIMIRTSEV:

- El Tribunal en la mayoría de los casos se pone del lado de las madres, incluso si llevan un estilo de vida asocial. La audiencia principal de "Stopkidnepping" son feministas, consideran al niño como parte del cuerpo materno. Esta organización trabaja con el apoyo del Cabildo juvenil, la "Fundación para la prevención del orfanato social", y es posible que sea uno de sus proyectos.

Al estudiar tales fondos, prestamos atención a sus documentos constitutivos. ¡Y hay presupuestos por decenas de millones! ¿De dónde saca el dinero? Incluso del presupuesto, en forma de subvenciones. Es una paradoja que con estos fondos los tecnólogos sociales occidentales penetren en los asuntos familiares de los rusos. Para ellos, lo óptimo es que un padre caiga por resistencia a los secuestradores en la cárcel, otro por secuestro pierda sus derechos parentales y el niño caiga en un refugio. Es decir, buscan arruinar a la familia.

COMENTARIO DEL ABOGADO

El Representante De Robert Golubkov, Natalia Kuvshinnikova:

- Desde Israel, a través de la Interpol, se solicitó si Robert Yuryevich golubkov se dirigió al órgano Central para la aplicación de la convención de la haya sobre los aspectos civiles del secuestro internacional de niños de 25 de octubre 1980 en Rusia. En el marco de la convención, sólo se aborda una cuestión: garantizar el regreso inmediato de los niños desplazados ilegalmente retenidos en cualquiera de los Estados Contratantes al territorio del estado de residencia permanente.

- ¿Cómo es el caso de su defendido?

- En nuestra situación, es necesario presentar una demanda ante el Tribunal de Israel sobre la devolución de un niño menor de edad. Recibir una decisión judicial.

- Técnicamente, ¿cómo se verá?

- No se ha llegado a un acuerdo entre Rusia e Israel sobre la transferencia de niños menores de edad. En Israel, las autoridades de protección social están haciendo esto. Y en Rusia no hay una autoridad autorizada que se ocupe de la transferencia de niños a padres de Israel. Resulta que Natalia golubkova violó completamente la convención de la haya, pero devolver al niño a Rusia no será muy fácil.

LLAMADA AL MP

Hay torceduras, pero la idea no es mala

"Shumyakina Ekaterina es realmente mi asistente social", dijo el primer Secretario del Comité Municipal del partido Comunista de Moscú, Valery rashkin. - Pero no hay contrato de trabajo con ella.

¿ Y el hecho de que ella dirija Stopkidnepping tiene algo que ver con su trabajo en el partido?

- No, no tiene nada que ver. Es asunto suyo.

- Pero su foto está en el sitio web de Stopkidnepping. Está escrito que usted apoya esta Unión.

- Sí, hablamos con Shumyakina sobre este movimiento. Y dije que los ayudaría.

¿ Sabe que ya hay dos casos penales por secuestro de niños contra miembros de esta organización?

- Bueno, cualquier cosa puede estar en cualquier movimiento. Eso no significa que la idea en sí sea mala. Aquí tenemos un movimiento patriótico para proteger a los héroes de la gran guerra Patriótica. Y hay torceduras, y muchos de los participantes han iniciado casos criminales. Pero eso no significa que el movimiento en sí sea malo.

- Pero en Stopkidnepping hay reincidentes, juzgados por asesinato, robo.

- Eso no significa que todo sea malo. No controlo esta organización, y si detecto acciones ilegales allí, personalmente iniciaré procedimientos dentro del marco de la ley.

Y EN ESTE MOMENTO

Detienen a voluntarios de " Stopkidnepping»

Fumaron a las niñas de la casa de su abuela con bombas de humo y se las llevaron.

En relación con el voluntario Ilya burov, hermano del abogado de stopkidnepping Maximilian burov, que ahora representa los intereses de la madre de Rodion Natalia Golubkova en el Tribunal de Moscú, se inició una causa penal bajo el artículo "secuestro de dos menores". La investigación determinó que el 28 de agosto de 2018, Natalia Razumovskaya, madre de dos niñas de 9 y 7 años, de 43, ordenó el secuestro de sus hijos.

"En el pueblo de Lamishino, en el distrito de istrin, los secuestradores arrojaron una bomba de humo a la casa para que los vecinos y la abuela de los niños decidieran que el incendio había comenzado. Distrayéndolos

el humo, los hombres secuestraron a dos niñas de la zona rural, las pusieron a la fuerza en un vehículo y huyeron", informó KP en la Federación rusa.

Los investigadores detuvieron a los secuestradores. El conductor confesó que le pagaron 67 mil pesos por participar en el secuestro.

La mujer que ordenó el secuestro fue despojada de sus derechos parentales y procesada por evasión de alimentos. Los niños son devueltos a su padre. Los secuestradores enfrentan entre 5 y 12 años de prisión.

Le pedimos que considere este material como una apelación oficial al Comité de Investigación de Rusia y esperamos que el jefe del Departamento, Alexander bastrykin, tome el destino de Rodion golubkov bajo control personal.
Madres ricas ordenan secuestro de sus propios hijos.

похищение ребёнка 2.jpg
Son düzenleme:

Олег Юрьевич

Private access level
Full members of NP "MOD"
Web sitesi
truedetective.agency
Aile, her biri yanlış olabilecek iki kişi arasındaki ilişkidir. Ancak sadece çocuksu (ruhsal / ahlaki ve dolayısıyla fiziksel olarak değil) insanlar yanıldıklarını kabul etmezler, aksine, bir zamanlar yakın ve sevilen bir insanla savaş için bir bayrak gibi yükseltirler ...
Bilinen bir gerçek: Çocuklar manipüle eder, ergenler çatışır ve yetişkinler pazarlık eder. Onlar. MÜCADELE yeteneği, YETİŞKİN, kendi kendine yeterli ve zeki insanların harika bir sanatıdır.
Tartışma için önerilen yayınlarda, her şeyden önce çocukların acı çektiği aile "savaşlarının" bir açıklaması var - yani, en çok üzülenler, ama en az yardım edilebilecek olanlar...
Bu nedenle, kişisel olarak, birkaç yıldır "azgın işleri" üstlenmedim ( beni affet "Fransızca" - yani. aldatma / aile kavgaları ).
Size en iyisini ve sabrını diliyorum: harika:

Original message
Семья - это отношения двух людей, каждый из которых может быть не прав. Но только инфантильные (не выросшие духовно/морально, а значит и физически) люди свою неправоту не признают, а наоборот - поднимают, как флаг для войны с когда-то близким и любимым человеком...
Известная истина: дети - манипулируют, подростки - конфликтуют, а взрослые - договариваются. Т.е. умение ДОГОВАРИВАТЬСЯ - это великое искусство ВЗРОСЛЫХ, самодостаточных и умных людей.
В предложенных к обсуждению публикациях - описание семейных "войн", в которых страдают в первую очередь дети - т.е. те, кого больше всего жаль, но кому меньше всего можно помочь....
Именно поэтому лично я уже несколько лет не берусь за "рогатые дела" (простите мне мой "французский" - т.е. дела по изменам/семейным дрязгам).
Желаю всем добра и терпения :cool:
  • Like
Tepkiler: НСК-СБ

Президент IAPD
Yönetici
Private access level
Full members of NP "MOD"
Web sitesi
o-d-b.ru
Aile, her biri yanlış olabilecek iki kişi arasındaki ilişkidir. Ancak sadece çocuksu (ruhsal / ahlaki ve dolayısıyla fiziksel olarak değil) insanlar yanıldıklarını kabul etmezler, aksine, bir zamanlar yakın ve sevilen bir insanla savaş için bir bayrak gibi yükseltirler ...
Bilinen bir gerçek: Çocuklar manipüle eder, ergenler çatışır ve yetişkinler pazarlık eder. Onlar. MÜCADELE yeteneği, YETİŞKİN, kendi kendine yeterli ve zeki insanların harika bir sanatıdır.
Tartışma için önerilen yayınlarda, her şeyden önce çocukların acı çektiği aile "savaşlarının" bir açıklaması var - yani, en çok üzülenler, ama en az yardım edilebilecek olanlar...
Bu nedenle, kişisel olarak, birkaç yıldır "azgın işleri" üstlenmedim ( beni affet "Fransızca" - yani. aldatma / aile kavgaları ).
hepinize iyilik ve sabır diliyorum
Dengeli ve mantıklı yorumunuz için teşekkür ederiz.

Original message
Семья - это отношения двух людей, каждый из которых может быть не прав. Но только инфантильные (не выросшие духовно/морально, а значит и физически) люди свою неправоту не признают, а наоборот - поднимают, как флаг для войны с когда-то близким и любимым человеком...
Известная истина: дети - манипулируют, подростки - конфликтуют, а взрослые - договариваются. Т.е. умение ДОГОВАРИВАТЬСЯ - это великое искусство ВЗРОСЛЫХ, самодостаточных и умных людей.
В предложенных к обсуждению публикациях - описание семейных "войн", в которых страдают в первую очередь дети - т.е. те, кого больше всего жаль, но кому меньше всего можно помочь....
Именно поэтому лично я уже несколько лет не берусь за "рогатые дела" (простите мне мой "французский" - т.е. дела по изменам/семейным дрязгам).
Желаю всем добра и терпения
Спасибо за взвешенный и толковый комментарий.