Contact us in messengers or by phone.

whatsapp telegram viber phone email
+79214188555

How to "bred by phone." Caution scammers.

Патрушев Михаил Владимирович

Private access level
Full members of NP "MOD"
Reaction score
203
Cm.

So it happens if a person has lost vigilance!

Original message
См.

Вот так бывает, если человек потерял бдительность!

Матушкин Андрей Николаевич

Президент IAPD
Staff member
Private access level
Full members of NP "MOD"
Reaction score
3,755
Website
o-d-b.ru
Re: How to "bred by phone." Caution scammers.

Thank.

Original message
Re: Как "разводят по тел."!Осторожно машенники.

Спасибо.

Краев Евгений Леонидович

Private access level
Full members of NP "MOD"
Reaction score
22

Thanks, funny :)

Original message

Спасибо, забавно :)

Евгений СБ

Зарегистрированный
Reaction score
7
Website
iapd.info

Thank. My one friend made the same call. She really suspected something was wrong and jumped off.

Original message

Спасибо. Моей одной знакомой такой же звонок был сделан. Она правда заподозрила неладное и соскочила.

Частный детектив. Владивосток.

Зарегистрированный
Reaction score
9

Today my mother got a call ... Hmyryo, fucking, I would kill! : twisted:

Original message

Сегодня маме моей позвонили... Хмырьё, ***, поубивал бы ! :twisted:

Патрушев Михаил Владимирович

Private access level
Full members of NP "MOD"
Reaction score
203

The real situation that happened the other day in Moscow! Read and DO NOT FALL!

About a month ago, I received an SMS with the following content: "The bank has refused to grant you a loan." I mentally neighed: "But someone will not receive this SMS, will wait for an answer from the bank ...", and I safely forgot about this message. However, yesterday, when I was sitting with my parents and fought with a buggy laptop, there was a call on my mobile. "The automatic information service of Master Bank says. We remind you to repay the loan you have taken. Thank you. To listen to the message again, press 1. To connect to the operator, press 2." Then I remembered the ill-fated SMSku, and, seething with righteous anger and muttering under my breath "what kind of bunny-wrote-you", I pressed the deuce. The operator picked up the phone, a slightly stuttering guy with a South Russian accent (and here the first alarming bell would sound in my head, from the series “What, aren’t they taking normal people into operators yet?”, But, remembering the conversation with the utterly moronic operator of the insurance company Ugoria a couple of months ago I instantly strangled this bell). He asked for the name and date of birth. Called.
Operator: "So, according to our system, you took a loan of 60 thousand rubles from our bank, such and such a date."
Me: "Why are you, ofigeli ??? I didn’t take anything, I don’t need your balcony loans !!"
Operator: “Yes, but it’s written in our system that you opened such and such a credit card on such and such a date. You made a purchase on such and such a store in the Eldorado store on Prospekt Mira for such and such an amount. you took such and such amount from an ATM near Domodedovo metro station, and you removed the balance of the amount there and then. "
Me: "!?!?!? ... No, this cannot be, I didn’t take anything."
Operator: "Well, I will forward your problem to our security service, they will call you back."

A weary minute passes. In my head a swarm of thoughts: "bl * how they could get a loan in my name, I didn’t lose my passport!?!". Of course, if you want, you can make any linden, my passport data can also be found if you wish. But to take out a loan - it doesn’t go anywhere!

The call. "Hello, the security service is bothering you." Again, a South Russian accent, and again the bell is muffled. "Let’s name, date of birth, passport issued by someone." I, a cardboard fool, I say all this, because It’s not the first time I’m talking with a “bank”, and they simply ask all these data ... Further, the conversation goes in the following vein:
He: repeats all the data when someone bought something. When filling out documents for a credit card, a certificate was issued from the place of work: "ABC of housing, realtor."
I AM: !?!?! Yes, I generally work in a completely different company for the last three years.
He: Have you lost your passport?
Me not
He: And from your near and dear ones you could not take a loan so that you did not know?
Me not!
He: And detractors, who could use your data?
ME NOT!!!!
He: Do you have other credit card banks?
Me: Yes, and no problem!
He: And which bank?
Me: Such and such.
He: And what type?
Me: Mastercard.
He: Is she a debit or credit?
Me: HZ, I have never exceeded the limit. My salary falls there, this is enough.
He: Well, you can take more money from it than you put on it?
Me: I say, I don’t know!
He: Now we need to check if someone took a loan on your other cards. What is the card number?
I AM: ??? And what for you it?
He: I’m saying, check if everything is normal for her.
Me: Sorry, I did not know that we have an interbank data exchange system.
He: Yes. We need to deal with this fraud (Here are some cynics !!). Dictate the card number.
Me: Yes, but can’t you tell the pin code?
He: What are you! No bank will ever ask you this !!! Just give the number, it is long and written on the front of the card.
Me: You know, it's a little bit dumb for me to dictate your number. Let me drive to your office, talk, show you the documents, see the maps. But only at the office of your bank.
He: Today we work until 5 (it was 4-30).
Me: I still try to catch you.
He: Better give the card number, we will check for now.
Me: Only at your office. Give an address.
He: We are on Novokuznetskaya.
Me: Or rather, just give the address, I will find it.
He: Bir-bir lane, house 12.
Me: Which lane, excuse me, did not hear?
Tu-tu-tu.

It wasn’t ringing back to this number, it’s busy all the time. Parents do not have an Internet, pulled in an Internet cafe, found a master bank website, called. Of course, no loans hung on me, and besides they told me the following:

1. No bank will ask for a credit card number, let alone a foreign bank.
2. Weekend calls of this kind are not made.
3. Currently, the Master Bank automatic notification system does not work.

Divorce, in principle, is as simple as three pennies: they ask for the last name, first name, type of credit card, bank name and its number. Then they go to online stores and buy goods at your expense. I don’t know if they asked 3 digits of the security code on the back of the card, we didn’t get to this, but there are a bunch of sites where these numbers are not needed at all.

Now a kind of disclamer why I was addicted:
1. The divorce is new. If he caught me at least somewhere, of course, I would remember.
2. As always with divorces, everything looks very, very, very convincing. Now it’s easy to post a message from the series “You are a complete sucker”, but, by golly, the truth seemed to be true :(
3. See how competently everything is thought out: first SMS, then, after a month, an answering machine call. Why the answering machine - yes, because the answering machine will not say "Hello, Ivan Petrovich," but it rings impersonally. And you sort of CAM connect with an operator who, of course, as in all banks, asks for various data. This is not for you to call from Europe Plus! In addition, how well worked out the legend when what was bought. And the number, and time, and what they bought. Well, all the attributes, such as "wait for an answer" - music plays, sounds as if someone is knocking on the keyboard, scoring data, the address was given (on Novokuznetskaya) really Master Bank, etc.

In general, be vigilant and not be fooled!

ps re-read and thought that it looks completely left-handed, in my head the thought "And how could I believe it!". But he believed, almost dictated! .. In reality, everything looks more real than on the monitor screen ...

Taken from the first person in one of the forums of the Anzhero-Sudzhensky urban district

Original message

Реальная ситуация, которая произошла на днях в Москве! Прочитайте и НЕ ПОПАДИТЕСЬ!

Около месяца назад я получил СМС следующего содержания: "Банк такой- то отказал Вам в выдаче кредита". Я мысленно поржал: "А кто-то эту СМС так и не получит, будет ждать ответа от банка...", и благополучно про эту мессагу забыл. Однако вчера, когда я сидел у родителей и воевал с глючащим ноутбуком, раздался звонок на мобильный. "Говорит автоматическая информационная служба Мастер-Банка. Мы напоминаем Вам о необходимости погасить взятый Вами кредит. Спасибо. Чтобы прослушать сообщение ещё раз, нажмите 1. Чтобы соединиться с оператором, нажмите 2". Тут я вспомнил про злополучную СМСку, и, кипя праведным гневом и бормоча под нос "что за твой-зайчик-писал", я надавил двойку. Трубку снял оператор, немного заикающийся парень с южнороссийским акцентом (и тут бы в голове зазвучал первый тревожный колокольчик, из серии "что, нормальных людей уже в операторы не берут?", но, вспоминая общение с совершенно придурочным оператором страховой компании Югория пару месяцев назад, я моментально этот колокольчик задушил). Он попросил назвать ФИО и дату рождения. Назвал.
Оператор: "Так, по нашей системе вы взяли у нас в банке кредит в 60 тысяч рублей, такого-то числа".
Я: "Да вы чо, офигели??? Ничего я не брал, мне вообще ваши галимые кредиты не нужны!!"
Оператор: "Да, а у нас в системе написано, что вы открыли такую-то кредитку такого-то числа. Такого-то числа вы совершили покупку в магазине "Эльдорадо" на проспекте Мира на такую-ту сумму. Такого-то числа, вы сняли в банкомате у м. Домодедовская такую-ту сумму, а остаток суммы сняли там-то тогда-то".
Я: "!?!?!?... Нет, этого не может быть, я ничего не брал".
Оператор: "Хорошо, переадресую вашу проблему нашей службе безопасности, вам перезвонят".

Проходит томительная минута. В голове рой мыслей: "бл*, как они смогли взять кредит на моё имя, я же и паспорт не терял!?!". Конечно, при желании можно изготовить любую липу, мои паспортные данные тоже можно при желании найти. Но взять кредит - это вообще ни в какие ворота не лезет!!

Звонок. "Здрасьте, служба безопасности беспокоит". Опять южноросский акцент, и опять колокольчик заглушен. "Давайте ФИО, дату рождения, паспорт кем-когда выдан". Я, дурилка картонная, всё это говорю, т.к. не первый раз общаюсь с "банком", и они запросто спрашивают все эти данные... Дальше беседа идёт в следующем ключе:
Он: повторяет все данные, когда кто что купил. При заполнении документов на кредитку была предъявлена справка с места работы: "Азбука жилья, риелтор".
Я: !?!?! Да я вообще последние три года работаю в совершенно другой фирме
Он: А вы паспорт не теряли?
Я: Нет
Он: А из ваших родных и близких не мог кредит взять так, чтобы вы не знали?
Я: Нет!
Он: А недоброжелателей, кто мог бы вашими данными воспользоваться?
Я: НЕТ!!!!
Он: А других банков кредитки есть?
Я: Да, и никаких проблем!
Он: А какого банка?
Я: Такого-то.
Он: А тип какой?
Я: Мастеркард.
Он: А она дебетовая или кредитная?
Я: ХЗ, я ни разу лимит не превышал. Мне зарплата туда падает, этого хватает.
Он: Ну по ней можно взять больше денег чем вы положили?
Я: Я же говорю, не знаю!
Он: Нам теперь надо проверить, не брал ли кто-либо кредита по вашим другим картам. Назовите номер карты.
Я: ??? А нафига вам оно?
Он: Я же говорю, проверить, всё ли по ней нормально.
Я: Пардон, я не знал, что у нас есть межбанковская система обмена данными.
Он: Есть. Нам надо разобраться с этим мошенничеством (Вот циники-то!!). Продиктуйте номер карты.
Я: Да, а пин-код вам не сказать?
Он: Что вы! Ни один банк у вас никогда такого не спросит!!! Дайте просто номер, он длинный и написан на лицевой стороне карты.
Я: Вы знаете, что-то мне стрёмновато диктовать вам номер. Давайте я к вам подъеду в офис, пообщаюсь, покажу документы, посмотрите карты. Но только в офисе вашего банка.
Он: Мы сегодня работаем до 5 (было 4-30).
Я: Я всё-таки постараюсь к вам успеть.
Он: Лучше дайте номер карты, мы пока проверим.
Я: Только в вашем офисе. Дайте адрес.
Он: Мы - на Новокузнецкой.
Я: А поточнее, дайте просто адрес, я найду.
Он: Быр-быр переулок, дом 12.
Я: Какой переулок, простите, не расслышал?
Ту-ту-ту.

Обратно на этот номер не прозванивалось, всё время занято. У родителей инета нет, рванул в интернет кафе, нашёл сайт мастер-банка, позвонил. Само собой, никаких кредитов на мне не висело, а кроме того мне сказали следующее:

1. Ни один банк не станет спрашивать номер кредитки, уж тем более, чужого банка.
2. Звонков по выходным такого рода не делают.
3. В настоящее время у Мастер-банка система автоматического оповещения не работает.

Развод, в принципе, прост как три копейки: спрашивают фамилию-имя, тип кредитки, название банка и её номер. Потом идут в интернет-магазины и покупают товары за ваш счёт. Не знаю, спрашивают ли разводилы 3 цифры security кода с обратной стороны карточки, у нас до этого дело не дошло, но есть до фига сайтов, где эти цифры и не нужны вообще.

Теперь своего рода disclamer, почему я повёлся:
1. Развод новый. Если бы он мне хоть где-то попался, само собой, я бы запомнил.
2. Как и всегда бывает с разводами, всё выглядит очень, ОЧЕНЬ-ОЧЕНЬ убедительно. Сейчас легко запостить месседж из серии "Ты полный лох", но, ей-богу, было правда похоже на правду :(
3. Смотрите, как грамотно всё продумано: сначала СМС, потом, спустя месяц, звонок автоответчика. Почему автоответчик - да потому, что автоответчик не будет говорить "Здравствуйте, Иван Петрович", а звонит обезличенно. И ты вроде как САМ соединяешься с оператором, который, само собой, как и во всех банках, спрашивает различные данные. Это вам не с "Европы Плюс" звонить! Кроме того, насколько хорошо отработана легенда, когда что было куплено. И число, и время, и что купили. Ну и все аттрибуты, типа "ждите ответа" - играет музычка, звуки, будто кто-то по клавиатуре стучит, забивая данные, адрес был дан (на Новокузнецкой) реально Мастер-Банка и т.п.

В общем, будьте бдительны, и не ведитесь!

p.s. перечитал и подумал, что выглядит это совсем по-левому, в голове мысль "И как я мог в это поверить!". Но ведь поверил, почти продиктовал!.. В реальности всё выглядит реальнее, чем на экране монитора...

Взято от первого лица на одном из форумов Анжеро-Судженского городского округа

Частный детектив. Владивосток.

Зарегистрированный
Reaction score
9

The land of Russia is rich in talents ...: lol:

Original message

Богата талантами земля русская... :lol:
Reaction score
14
Website
iapd.info

Частный детектив. Владивосток. said:
The land of Russia is rich in talents ...: lol:
The land is Russian, and the accents are "foreign" ...;): lol:: lol:: lol:: lol:: lol:

Original message

Частный детектив. Владивосток. said:
Богата талантами земля русская... :lol:
Земля русская, а акценты "иностранные"... ;) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Роберт

Private access level
Full members of NP "MOD"
Reaction score
7
Website
www.detektiv-spb.ru

: D

Original message

:D

Евгений СБ

Зарегистрированный
Reaction score
7
Website
iapd.info

A feast for the eyes. These would be heads, but in the right direction. There would be no price.

Original message

Работают загляденье. Эти бы головы, да в нужную сторону направить. Цены бы не было.